How does your garden grow?

Det har inte blivit så mycket fotodokumenterande av mitt odlande i år som jag hade planerat. Men min lilla balkongodling kämpar på. Rätt mycket behöver planteras om, speciellt chilin och paprikaplantorna men det har inte blivit av än. Samma sak med de fåtal gurkplantor jag har kvar.

Tre av fyra solrosor har börjat knoppa sig, samma sak med de röda körsbärstomaterna och ena krukan med buskkrasse såg jag idag. En vild växt av något slag har också slagit rot på min balkong och växt sig stor, jag tror det är en dunört av något slag.

Pumporna och squashen blommor flitigt men det verkar svårt att få dem pollinerade eftersom han- och honblommorna inte vill växa samtidigt. Sockerärtorna däremot har både blommat och skapat ett par ärtskidor, verkligen trevligt, och dillen från ifjol har gått upp i blom. Ifjol ville den minsann inte växa alls, men i år så. Samma sak med persiljan jag sådde i år men nu verkar den kommit upp till sist.

Vissa av örterna verkar ta tid på sig att komma igång. Alla har sagt mig att dill och mynta är jättelätt att odla, ändå tog det riktigt lång tid innan de kom igång alls. Inte som oreganon, timjan, citronmelissen och basilikan. Gräslöken är riktigt ynklig med, men den kanske tar sig till nästa år.

Lämna en kommentar