Fröken Jenns tekakor

Fröken Jenns tekakor
Ingredienser:
25g jäst (½ pkt)
2,5dl vatten
1 msk smält smör
0,5dl sirap
1dl rågsikt *
6-7dl vetemjöl *
1 tsk salt

* glutenfritt alternativ

Gör såhär:
Rör ned jästen i det fingervarma vattnet och låt den lösa upp sig. Addera allt annat, utom saltet först i slutet, och arbeta ihop det till en deg. Knåda en 5 minuter sådär. Låt det jäsa i 30 minuter under bakduk. Dela sedan upp i 12 bitar och platta ut och nagga på bakplåt. Jäs ytterligare 30 minuter och sedan in i ugnen på 250grader i ca 5-7 minuter.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s