Familjen Undins vardagslimpa

  1. Blanda en kub jäst med 3 msk socker och 2 msk salt.
  2. Tillsätt 6 dl ljummet (ej varmt) vatten och rör om.
  3. Rör ned mjöl* tills du har en ”bra deg”. Först rör man, sedan kan man knåda med händerna tills det känns vettigt och inte för kletigt.
  4. Låt jäsa i 1 timme
  5. Sätt ugnen på 225 grader. Forma degen till två limpor. Jäs under bakduk i ca 30 minuter.
  6. Om du vill kan du pensla med lite vatten och ha på frön, men det går bra utan både vatten och frön.
  7. Grädda på 225 grader i 10-15 minuter och sänk sedan till 175 grader och     låt de stå inne i ytterligare 25-30 minuter.

* glutenfritt alternativ

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s