Luciamuffins


 
12 stycken
250 grader

9dl glutenfri mjölmix
25g jäst
2,5dl sojamjölk
1,25dl kesella
50g smör
kanel
½ tsk salt
1½ dl socker

100g riven mandelmassa
4 msk smör
mandelspån
1 ägg

Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, tillsätt saffran och mjölk.
Värm till fingervärme, ca 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om
så att jästen löser sig. Tillsätt kvarg, socker, salt och det mesta av
mjölet. Arbeta degen till den blir blank och smidig och släpper från
bunkens kanter. Tillsätt ev mera mjöl och låt jäsa övertäckt ca 30 min.

Arbeta degen på mjölat bakbord. Forma den till 24 släta bullar. Lägg dem
i smorda muffinsformar. Blanda smöret med mandelmassan. Gör ett djupt
hål i varje bulle och lägg i fyllningen. Låt jäsa 20-30 min.

Sätt ugnen på 250°. Pensla med uppvispat ägg/sockervatten och strö över
flagad mandel. Grädda i mitten av ugnen 8-10 min. Låt kallna på galler.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s